Jak vypadá atraktivní tvář a komu ulehčuje seznamování?

eDarling_Obrázek atraktivní tvář

Analýza seznamky ukazuje, jak vypadá atraktivní tvář a komu ulehčuje seznamování

Berlín, 8. dubna 2015. Vyhodnocení uživatelských dat online seznamovací agentury eDarling potvrdilo politicky nekorektní fakt: Vzhled je při hledání partnera jedním z prvních a nejdůležitějších kritérií. Lidé tak reagují na seznamovací profil ženy s fotkou 12krát častěji, na mužský profil s fotkou dokonce až 33krát častěji než na profily bez fotky. Takto vypadají dle výzkumů atraktivní rysy tváře.

Byť nám bývá od mládí vštěpováno, že šaty člověka nedělají, analýza uživatelských dat seznamky eDarling potvrdila vzhled jako primární faktor výběru partnera. Ženský profil s fotkou bývá 12krát častěji kontaktován než ten bez fotky, u mužských profilů dokonce 33krát častěji. Možná překvapivě, je tak pro ženy během prvního poznávání vzhled mnohem důležitější než pro muže.

Atraktivita ale ztrácí na důležitosti v případě, že myslíme na dlouhodobý vztah. Pouze 32 % žen a 44 % mužů by odmítlo vztah kvůli pro ně neodpovídajícímu zevnějšku.

Co vlastně považujeme za atraktivní?

Výzkumy na poli atraktivity dokládají, že 50 % jejího vnímání je založeno na objektivních atributech, na kterých se všichni lidé shodnou. Zbylých 50 % tvoří osobní vkus. Známý německý psycholog v oblasti atraktivity Martin Gründl k tomu dodává: „Mé průzkumy ukázaly, že je pro lidi velmi jednoduché ohodnotit atraktivitu tváře nebo těla. Většina lidí ale neumí pojmenovat, co konkrétního považují za pěkné.“ Gründl provedl řadu studií o kritériích atraktivity, aby zjistil, které rysy odpovídají těm nejlépe hodnoceným a vytvořil model atraktivní tváře (viz. obrázky).

Pro ženskou tvář platí například, že pěkné jsou mladistvé a zdravě vypadající tváře. Velmi důležitými rysy jsou mimo jiné bezvadná pleť, velké oči, plné rty a úzký nos. U mužů je to podobné, atraktivní muži se navíc od těch méně atraktivních odlišují hustotou vlasů a masivní spodní čelistí,“ dodává Gründl.

(Infografiky k volnému použití s uvedením eDarlingu jako zdroje.)

Tisková zpráva: Obrázek k Rysy atraktivní ženské tváře

Tisková zpráva: Obrázek k Rysy atraktivní mužské tváře

Průzkum: Uživatelská data: 10 000 členů eDarling z evropských zemí.

Z našich průzkumů vybíráme:

Nezadaní po třicítce: Jak je vidí česká společnost?

Kde bydlí nejatraktivnějšíé nezadaní u nás?

Zajímá Vás víc nebo máte zájem o spolupráci?

Kontaktuje nás na: [email protected]