Čeští singles radí: Žádné hanbaté fotky v online profilech!

Průzkum o seznamovacích profilech_113x113

Čeští singles radí: Žádné hanbaté fotky v online profilech!

Berlín, 17. listopadu. 2014. Mé auto, můj dům, moje jachta – byť se na online seznamce snažíme ukázat v tom nejlepším světle, ne vždy se nám to podaří tím nejvhodnějším způsobem. Online seznamovací agentura eDarling se proto v aktuálním průzkumu zeptala 525 uživatelů a uživatelek na největší nedostatky online profilů.

Podle hesla „méně je někdy více” výsledky průzkumu ukázaly, že téměř třetinu dotázaných (32%) během prohlížení online profilu nejvíce odrazuje, když se někdo na své profilové fotce příliš odhaluje. Více než čtvrtina dotázaných (26%) pak negativně hodnotí její přehnané grafické úpravy. Profilová fotka by tak měla odpovídat realitě a zaměřovat se především na osobu samotnou. Uživatelům vadí také mnoho sexuálních narážek v textu (21%), překlepy nebo gramatické chyby (21%) a nedostatečný popis (19%).

Ukaž se! Umění upřímné sebeprezentace na internetu

Drtivá většina respondentů (89%) věří, že většina lidí obecně vylepšuje realitu a prezentuje se na internetu v lepším světle. Navzdory tomu skoro stejná skupina dotázaných (88%) odmítá, že by si své profily nějak přikrášlovala. Fotografie (31%) a koníčky (21%) patři k nejčastěji idealizovaným profilovým kategoriím.

Mé dokonalé online Já

Možnost svobodně se prezentovat na internetu změnil podle respondentů způsob, jakým na sebe nahlížíme: Více než třetina dokonce věří, že si zde pečlivě vytváříme naše identity a jak online, tak offline ukazujeme pouze své nejlepší stránky.

Psycholožka Sam Owen k tomu říká: „Společností jsme obecně vedeni spíše k jakýmsi zaškatulkovaným životům, než abychom si uvědomovali vlastní jedinečnost a nebáli se vyčnívat s řady. To může způsobit, že si lidé vytvářejí profily a osobnosti, které odpovídají normám.“

Více informací naleznete v článku: Průzkum online profilů: Co našim uživatelům nejvíc vadí?

Vzorek: 525 uživatelů online seznamovacího portálu eDarling. Podíl žen 55%. Průměrný věk 44,5 let.

Zajímá Vás víc nebo máte zájem o spolupráci?

Kontaktuje nás na: [email protected]