Rozhovor s jednateli eDarlingu

Rozhovor s jednateli eDarlingu na podnikatelském blogu Helios

eDarling byl zezačátku investiční projekt berlínského inkubátoru Rocket Internet, ze kterého vzešlo již několik úspěšných startupů. Rozrostl se ovšem do podoby, o které se jeho zakladatelům ani nesnilo. Nyní je cíl eDarlingu přivést lásku ke každému nezadanému.
Rozhovor s Lukasem Brossederem a Davidem Khalilem pro Helios

Lukas Brosseder a David Khalil se rozhodli založit internetovou seznamku v roce 2008 ve svých 26 letech a ze začátku firma čítala pouhých 8 zaměstnanců. „Webovou stránku eDarling jsme spustili v květnu 2009 a trvalo nám přibližně 7 týdnů, než jsme zjistili, že více méně všechno na naší myšlence bylo špatně,“ líčí jejich tehdy krušné začátky.

Poté ale přišli na důležitý přístup, který jim pomohl obrátit neúspěch opačným směrem a postupně růst až do dnešní podoby, kdy firma působí ve 22 zemích, zaměstnává 350 lidí a dvakrát se stala seznamkou roku.

Díky rychlému vzrůstu jak svých klientů, tak zaměstnanců, mohou její jednatelé dobře srovnávat vedení malé a velké, mezinárodní firmy: „Když jsme začínali, byli jsme skupinkou 8 – 12 lidí, kteří spolu pracují a také chodí každý večer ven. To je v organizaci s 350 lidmi neudržitelné. Navzdory tomu se ale snažíme něco z toho zachovat.“

Celý rozhovor si můžete přečíst na blogu Helios.